Blog

Analýzy, komentáře a tipy pro finanční poradce

Aktuální článek z blogu

Dočkali jsme se korekce (Videokomentář: Týden 30)

Investoři přesouvali peníze z technologií do cyklických sektorů (finance, průmysl, energetika), což s sebou přineslo i výraznější pokles hlavního amerického indexu. Technická korekce byla určitě očekávatelná a není známkou výraznějších potíží. O něco slabší jsou i komodity pod vlivem klesající ropy, dařilo se dluhopisům. Přečtěte si více v pravidelném týdenním investičním komentáři našeho investičního analytika Václava Pecha. Zjistíte například, jak jsou na tom hlavní tituly s aktuální valuací.

25. 7. 2024 1 minut čtení Nezařazené, Výnosy

Doporučujeme přečíst

Úvěrování

Jako eso v rukávu. Sjednat si hypotéku za výhodnějších podmínek pro předčasné splacení do konce srpna ještě stihnete

Už jen měsíc a půl mají do konce srpna ti, kteří chtějí sjednat hypotéku za podmínek, které jsou výrazně mírnější v případě předčasného splacení, což se týká i refinancování úvěru…

18. 7. 2024 5 minut čtení minut čtení

Výnosy

Inflační data potěšila (Videokomentář: Týden 29)

Data o inflaci dopadla v Americe o něco lépe, než se čekalo. Pozitivní zpráva poslala trhy na nové rekordy. I pohled na dluhopisové trhy je optimistický, a tak snad jen…

16. 7. 2024 1 minut čtení minut čtení

Ostatní, Poradenství

2023: Obrat Broker Trustu vzrostl a přesáhl 2,7 miliardy. Tahounem byly investice a pojištění

Loňský rok je dávno za námi, a přestože pro nás byl velmi úspěšný, v Broker Trustu se raději díváme dopředu než do minulosti. Už brzy proto naše partnery seznámíme s…

11. 7. 2024 4 minut čtení minut čtení

Nejčtenější

Výnosy

K novým rekordům (Videokomentář: Týden 28)

Technologické akcie se opět probudily a vytáhly index k novým historickým maximům. Absolutním rekordmanem minulých týdnů je ovšem Tesla, která za poslední měsíc zhodnotila o polovinu. Dařilo se i dluhopisovému…

9. 7. 2024 1 minut čtení minut čtení

Nejnovější články

Kdo vsadil v prvním půlroce na technologie, je v investicích vítězem. Které tituly potěšily na domácí burze?

První polovina roku 2024 byla pro akciové trhy příznivá, když se drtivá většina hlavních světových indexů pohybovala v jasně pozitivním teritoriu. Hlavní americký index S&P 500 vykázal dvojnásobné zhodnocení než evropský EURO STOXX 50. Z velké části je společným jmenovatelem tohoto růstu boom umělé inteligence. Dařilo se ale i komoditám. Na pražské burze rostla nejvíce firma, která těží z napjaté bezpečnostní situace ve světě.

4. 7. 2024 5 minut čtení

Na trzích klid (Videokomentář: Týden 27)

Poslední týdny zažíváme na trzích okurkovou sezónu. Ať už jde o hlavní akciové indexy nebo třeba zlato, investoři zde příliš vzrušení nenajdou. Drobnou výjimkou jsou dluhopisy, které v posledních dnech mírně klesají. Sentiment je solidní a peníze proudí spíše do akcií, byť uvnitř akciového trhy až tak jasno ohledně míry přijatelného rizika není. Více v pravidelném investičním komentáři našeho analytika Václava Pecha.

3. 7. 2024 1 minut čtení

10 letních tipů, aby vás cestovní pojištění podrželo, když se něco zvrtne nejen v zahraničí

Devět z deseti Čechů je při výletech do zahraničí zodpovědných a vyráží s cestovním pojištěním, pojištěním k platební kartě, nebo dokonce s oběma typy. To je rozhodně pozitivní zpráva. Existuje ale hned několik bodů, kterým se vyplatí věnovat zvýšenou pozornost, aby pojištění skutečně zafungovalo ve chvílích, kdy se o něj budete potřebovat opřít. Proč si pojistku jen tak nenaklikat „na autopilota“ na internetu?

27. 6. 2024 8 minut čtení

Tahouni předchozího růstu pod tlakem (Videokomentář: Týden 26)

Čísla z americké ekonomiky ukazují, že by letošní růst tamního HDP mohl dopadnout o něco hůře, než se čekalo. To ovšem zároveň znamená, že by FED nemusel být až tak striktní s držením úrokových sazeb na stávajících vysokých úrovních. Dobré i špatné zprávy zároveň tak vedly spíše ke stagnaci akciového trhu jako celku. Pod pokličkou je ovšem svět barevnější. Technologické akcie, které táhly růst v posledních týdnech, totiž výrazně korigovaly. Postřehy k dluhopisovému a komoditnímu trhu, stejně jako rozbor aktuálního sentimentu a jednotlivých titulů najdete v týdenním komentáři našeho investičního analytika Václava Pecha.

26. 6. 2024 1 minut čtení

Změny ve spoření na penzi. Jak získat maximum a co mají dělat důchodci, kterým stát od července nepřispěje?

Už od července začnou platit změny, které se dotknou spoření na penzi ve státem podporovaných produktech. Týká se to více než 4 milionů lidí, kteří spoří ve „starých“ transformovaných fondech nebo v novějším doplňkovém penzijním spoření. Nejviditelnější změnou je úprava pravidel pro vyplácení státního příspěvku. Co dělat, aby o něj člověk nepřišel? A jak mají postupovat důchodci, kterým stát přestane přispívat?

24. 6. 2024 9 minut čtení

S novými kalkulačkami zvládnete výpočty za pár vteřin. Poradci mají ještě lepší přehled o provizích

Pokračujeme v rozhovoru s naším obchodním ředitelem Martinem Kouřilem. Tentokrát se zaměříme na dvacítku nových poradenských kalkulaček a probereme taky detailnější provizní přehled. Tipnete si, která kalkulačka je nejoblíbenější?

21. 6. 2024 3 minut čtení

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.