Broker Trust roste a posiluje management. Nastupuje nový generální ředitel

1/10/2015

První tři čtvrtletí letošního roku byly pro Broker Trust velmi úspěšné. Největší český brokerpool vykázal v tomto období meziroční růst obratu o více než 30 %. Za tímto úspěchem stojí nejen rostoucí zájem finančních poradců o férové a podporující zázemí, ale také organický růst stávajících poradenských firem, které Broker Trust zastřešuje.

Čtvrtý kvartál zahajuje Broker Trust s novou posilou ve vedení firmy. Generálním ředitelem společnosti a předsedou představenstva se od 1. 10. 2015 stává Michal Knapp, který do Broker Trustu přináší rozsáhlé manažerské zkušenosti z oblasti pojišťovnictví, asset-managementu a finančně-poradenského byznysu.

Za několik měsíců Michalova působení v roli poradce generálního ředitele jsem poznal, že máme velmi podobné názory na vývoj trhu a strategii společnosti. Navíc se naše zkušenosti a silné stránky vhodně doplňují,“ říká zakladatel společnosti a dosavadní generální ředitel Zdeněk Sluka.

„V úzké spolupráci se Zdeňkem a jeho týmem jsem se ujistil, že máme identické představy o klíčových faktorech dlouhodobě udržitelného růstu v této branži. To je především dobře odvedené finanční poradenství s dlouhodobým užitkem pro klienta.“ doplňuje Michal Knapp.

Zdeněk Sluka se bude ve své nové roli předsedy dozorčí rady věnovat především strategickému směřování a rozvoji společnosti. Zaměří se také na nové možnosti v oblasti budování systému efektivní podpory smluvních partnerů Broker Trustu a akviziční příležitosti na postupně se konsolidujícím českém trhu finančního zprostředkování.

Se jmenováním nového generálního ředitele dochází zároveň ke zrušení pozice obchodního ředitele. Obchodní úsek bude v nové organizační struktuře přímo podřízen generálnímu řediteli. Dosavadní obchodní ředitel Milan Kovařík končí své působení v této roli po vzájemné dohodě k 30. 9. 2015. Společnost ale zcela neopouští, bude s Broker Trustem spolupracovat i nadále jako společník jednoho ze smluvních partnerů.

Broker Trust v jedné větě: Největší servisní organizace pro nezávislé finanční poradce na českém trhu. Broker Trust ve třech číslech: V České republice působíme od roku 2001. Spolupracujeme s více než 2000 aktivními poradci. V roce 2014 přesáhl obrat společnosti 600 milionů Kč. Tři principy Broker Trustu: Svoboda podnikání pro partnery. Špičkové zázemí. Jasná pravidla a vysoký etický standard při poskytování finančního poradenství. Něco navíc: Jako tzv. brokerpool umožňuje Broker Trust budovat partnerům jejich vlastní firmu, tým spolupracovníků či kmen klientů a zároveň využívat moderní nástroje a servis, díky kterým mohou poradci pomáhat s osobními financemi na nejvyšší úrovni.